KURSUS KEPIMPINAN JAKSA DAN OCSS 2017/2018

 

 

 

 

Sungai Pelek, 3-5 November 2017-JAKSA dan OCSS USIM Sesi 2017/2018 telah dipilih daripada pelajar-pelajar di kolej kediaman dan pelajar luar kampus oleh Pengetua bagi memudahkan, melancarkan pelaksanaan program yang telah dirancang sepanjang tempoh sesi akademik 2017/2018.

Justeru itu, bertempat Kem BTN, Tanjung Rhu, Sungai Pelek, Sepang, Selangor Darul Ehsan di Pusat Perumahan Pelajar telah menganjurkan Kursus Pembangunan Kompetensi Kepemimpinan dan Amalan Kerja Berpasukan Jawatankuasa Kebajikan Siswa/i (JAKSA) Sekretariat Pelajar Luar kampus (OCSS) USIM yang bertujuan untuk membina semangat kerja berpasukan dan persefahaman antara peminpin pelajar setiap kolej kediaman serta Sekretariat Pelajar Luar kampus (OCSS)

Kursus ini dicadangkan untuk diadakan bagi mewujudkan sebuah organisasi yang mempunyai persefahaman dan berdedikasi. Matlamat dicapai serta pengalaman soft skill dikongsi dengan saksamanya. Bersesuaian dengan temanya ’Persefahaman dan Berdedikasi’.

Menyasarkan seramai 90 orang peserta.Kursus ini disamping memupuk semangat ukhuwah JAKSA dan OCSS agar mereka pemimpin pelajar bersedia untuk melaksanakan visi dan misi serta aspirasi universiti ia juga membina kemahiran kepemimpinan yang holistik dalam kalangan JAKSA dan OCSS.

Amatlah diharapkan dengan berakhir kursus ini ia dapat melahirkan kumpulan JAKSA dan OCSS yang beretika dalam memikul tanggungjawab yang telah diamanahkan oleh warga universiti. Memperkukuhkan strategi, perancangan dan pelaksanaan kursus yang akan dilaksanakan sepanjang sesi perlantikan JAKSA dan OCSS.

 

 

 

Pusat Perumahan Pelajar
Universiti Sains Islam Malaysia, Bandar Baru Nilai, 71800, Nilai, Negeri Sembilan, MALAYSIA
Tel: +606-798 6114/6113, Faks: +606-798 6171, Emel: Alamat e-mel ini dilindungi daripada spambots. Anda perlukan JavaScript diaktifkan untuk memaparkannya.