LAWATAN PENANDA ARAS UMS DAN UPSI KE USIM

 

NILAI- Seramai 30 orang peserta yang terdiri daripada Ahli Jawatankkuasa Siswa/i Asrama (JAKSA) Kolej Kediaman Nilam Court (KKNC) telah mengadakan lawatan rasmi ke Universiti Utara Malaysia (UUM) pada 18 November 2016 yang lalu. Lawatan berbentuk ilmiah ini bertujuan untuk mengadakan beberapa siri perjumpaan bersama dengan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) Universiti Utara Malaysia disamping menjadikan wadah untuk bersama-sama bertukar pendapat antara satu sama lain perihal Universiti masing-masing.

Program selama sehari ini, telah di isi dengan sesi perkongsian ilmu dan pengalaman serta forum akademik yang bertajuk Mahasiswa 4K: Apakah solusinya?. Para delegasi daripada USIM juga didedahkan dengan latar belakang mengenai Universiti Utara Malaysia (UUM) secara umum selain mengetahui dengan lebih lanjut berkaitan pengurusan Universiti Utara Malaysia. Setelah itu, delegasi dibawa untuk menelusuri slot “ Discover UUM” dimana, mereka dibawa melawat di sekitar kampus UUM yang serba indah dan mempunyai daya tarikannya yang tersendiri.

Program yang tamat pada sebelah petangnya, di tutup dengan upacara bertukar cenderahati dan sesi bergambar sebagai kenang –kenangan.

 

 

 

 

Pusat Perumahan Pelajar
Universiti Sains Islam Malaysia, Bandar Baru Nilai, 71800, Nilai, Negeri Sembilan, MALAYSIA
Tel: +606-798 6114/6113, Faks: +606-798 6171, Emel: Alamat e-mel ini dilindungi daripada spambots. Anda perlukan JavaScript diaktifkan untuk memaparkannya.