Spread Our Loves Grasp My Hands 1.0

BANTING- 7 Disember 2017- Biro Kesenian dan Kebudayaan Jawatankuasa Kebajikan Siswa/I (JAKSA) Kolej Kediaman 1 telah menganjurkan Program Haura’s Day bertemakan “The Power of Ladies” . Majlis yang berlangsung selama dua hari tersebut bertempat  di Kolej Kediaman 1. Program Haura’s Day ini merupakan program yang julung kali diadakan yang melibatkan semua penghuni  Kolej Kediaman 1 . Terdapat perbagai aktiviti sepanjang program Haura’s Day ini berlangsung antaranya  ialah forum yang bertajuk “Zainab Al-Ghazali the Power of Ladies”. Forum ini telah disampaikan oleh dua orang panel iaitu Saudari Wan Nur Izzati binti Wan Rosli,Timbalan Yang di Pertua Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) dan Saudari Nur Aina binti Mohd Kamil , Timbalan 2 Sekretariat Pendakwah Muda Malaysia (SPMM ) serta tugas moderator dilaksanakan dengan jayanya oleh Saudari Nor Azlin binti Tumin Pengerusi JAKSA KK1. Selain itu, beberapa aktiviti telah dipertandingkan seperti gubahan telekung , inovasi bahan kitar semula. Tilawah Al Quran , busana Muslimah dan Nasyid. Semua aktiviti yang dipertandingkan dinilai oleh beberapa juri jemputan dan keputusan adalah muktamad. Pemenang tempat pertama, kedua dan ketiga menerima hadiah semasa majlis penutup. Hadiah yang disediakan kepada para pemenang berupa wang tunai dan telah disampaikan oleh perasmi majlis penutup ,Cik Norsakinatul Laila binti Mohd Jasni iaitu Felo Kolej Kediaman 1,USIM. Pihak penganjur berharap agar program seperti ini dapat dijalankan lagi pada masa akan datang.